najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kritičari proglasili La La Land za film godine

Njujorški krug filmskih kritičara  (New York Film Critics Circle) proglasio je danas mjuzikl Demijena Šazela „La La Land“ za najbolji film godine.

Ta organizacija, koja okuplja filmske kritičare koji rade za medije sa sedištem u Njujorku, objavila je danas preko Tvitera svoje nagrade koje je raspodelila na nekoliko filmova koji se smatraju i pretendentima za Oskara.

Film o odrastanju „Munlajt“ (Moonlight) osvojio je tri nagrade – Beri Dženkins za najbolju režiju, , Džejms Lakston za najbolju kameru i Maheršala Ali za najbolju sporednu mušku ulogu. Tri nagrade osvojio je i film „Mančester baj d Si“ (Manchester by the Sea), i to Kejsi Aflek nagradu za najboljeg glumca, Kenet Lonegran za najbolji scenario i Mišel Vilijams za najbolju sporednu žensku ulogu.

Mišel Vilijams je ovogodišnja nagrada za sporednu žensku ulogu dodeljena i za ulogu u filmu „Certain women“, u režiji Keli Rajhart. 

Njujorški kritičari su proglasili Izabel Iper za najbolju glumicu za uloge u filmu „El“ (Elle) Pola Verhovena, i u filmu „The Things to Come“, Mije Hansen-Lav.

„La La Land“, koji će iduće nedelje početi da se prikazuje u bioskopima u Americi, osvojio je samo jednu nagradu, i to za najbolji film. Film sa Emom Stoun i Rajanom Goslingom u glavnim ulogama danas je dobio i najviše nominacija za Nagradu po izboru kritičara (Critics Choice Award), sa 12 nominacija. 

Filmovi „La La Land“, „Moonlight“ i „Manchester by the Sea“ vodeći su izbor kritičara u ranoj sezoni holivudskih priznanja.

U nedelju će svoj izbor najboljih filmova za ovu godinu objaviti Udruženje filmskih kritičara Los Andjelesa.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike