U trendu

Krokodil na surfu

Ova neverovatna priča desila se pre samo nekoliko dana u gradiću po imenu Ostrvo Palmi u Južnoj Karolini, u Sjedinjenim Američkim Državama. Da vidimo po čemu je ova priča toliko neverovatna i zbog čega je privukla toliku medijsku pažnju.
Zvaničnici iz ovog grada naredili su svima da izađu iz vode zbog opasne životinje koja se u njoj nalazila. Tako je za mnoge prekinuto lepo odmaranje i brčkanje u vodama Atlantskog okeana. Varate se ako ste mislili da je u pitanju bila ajkula. Ne ovog puta!
Umesto toga, poznavaoci biljnog i životinjskog sveta uhvatili su dva metra dugačkog američkog krokodila koji je "surfovao" u vodama Južne Karoline.
Stiv Benet iz Sektora za prirodne resurse izjavio je listovima "Post" i "Kurijer iz Čarlstona" da je krokodil verovatno pobegao ili ga je pustio neko ko ga je ilegalno doveo iz njegovog prirodnog staništa u južnoj Floridi. Međutim, Benet je izjavio i da je vrlo verovatno i to da je krokodil sam doplivao uz obalu.
Gradski zvaničnici su ipak zatvorili sve plaže i naredili hiljadama kupača da se ne kupaju u tim vodama. Sve to je urađeno kao preventivna mera dok krokodil ne bude uhvaćen.
Na svu sreću, među kupačima nije bilo povređenih, niti je prijavljena bilo kakva neprijatna situacija u vezi s ovim događajem.
Pošto su uhvatili krokodila, zvaničnici planiraju da ga odnesu u park aligatora i krokodila ili da ga vrate na južnu Floridu, kako bi očuvali divlji svet tog kraja. Kako je krokodil na kraju ipak uhvaćen, plivači mogu da se vrate na svoje plaže u Južnoj Karolini, a krokodil će i dalje moći da "surfuje" po parkovima ili svojim staništima na Floridi.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike