najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Krunisanje Mis Amerike u senci izvinjenja za skandal sa Vanesom Vilijams iz 1984. godine

Mis Džordžije Beti Kantrel (Betty Cantrell) proglašena je danas najlepšom Amerikankom, ali je njeno krunisanje prošlo gotovo u senci izvinjenja prvog čoveka ovog takmičenja za skandal koji se dogodio na Mis Amerika pre 31 godine, i u čijem središtu su bile nage fotografije tadašnje misice Vanese Vilijams (Vanessa Williams), javlja Asošiejted pres.

Ova velika pevačka i glumačka zvezda je 1983. godine nakratko postala prva Afroamerikanka sa titulom nacionalne Mis, a danas je primila izvinjenje izvršnog direktora Mis Amerike Sema Haskela (Sam Haskell) zbog toga što je godinu dana kasnije, posle neovlašćenog objavljvanja njenih fotografija u Penthausu, bila prinuđena da vrati titulu.

Vilijamsova je na ovogodišnjem izboru bila – glavni sudija, a Haskel, koji nije imao nikakve veze s takmičenjem u vreme skandala, poručio joj je sa scene: “Želim da se izvinim za sve što je rečeno ili učinjeno… Dobrodošla nazad, Vanesa!” 

Sporne crno-bele fotografije, koje je sačinio fotograf Tom Čijapel, prvo su nuđene Plejboju, ali ih je vlasnik tog lista Hju Hefner (Hugh Heffner) odbio jer nisu bile autorizovane. Međutim, od Čijapela ih je kasnije otkupio Bob Gučone (Bob Guccione), vlasnik Penthausa i odbjavio ih u svom magazinu, septembra 1984. godine.
 
Usledila je medijska pomama, nekoliko sponzora Mis Amerika je pretilo da će se povući iz narednog takmičenja, pa je Vanesa Vilijams vratila titulu, koja je pripala drugoplasiranoj Suzet Čarls (Suzette Charles) – takođe Afroamerikanki.

Vanesi Vilijams je, međutim, ostavljena kruna, kao i stipendija koju je dobila, a organizacija Mis Amerika je zvanično priznaje kao “Mis Amerika 1984. godine”. Suzet Čarls, koja je priznata kao “Mis Amerika B”, titulu je nosila samo sedam nedelja – do sledećeg godišnjeg izbora za mis.

Vilijamsova je u međuvremenu tužila Gučonea i Čijapela, pa je odustala od tužbe i 1988. godine je pokrenula veoma uspešnu pevačku karijeru, za kojom je usledila takođe uspešna glumačka karijera.

Ona je na današnjem proglašenju Beti Kantrel za najlepšu Amerikanku rekla sa scene da se “ponela najbolje što je mogla” za vreme skandala sa njenim fotografijama.

Posle dodele, Vilijamsova je razgovarala sa novinarima, hvalila Beti Kantrel i nakratko se osvrnula na dane kada je i sama bila Mis Amerike.

“Želim da zahvalim svima koji su mi u poslednje 32 godine prilazili i govorili mi, ‘Ti ćeš uvek biti moja Mis Amerike. Dobila sam šansu da budem na pozornici i da predstavljam ono što sam predstavljala 1984. godine. Hvala svima što ste mi ukazali takvu dobrodošlicu”, rekla je Vilijamsova.

Ova pevačica je prodala više od sedam miliona primeraka svojih albuma i imala brojne hitove u vrhovima Bilbordovih top lista. 

Pesma “Colors of the Wind” koju je otpevala u Diznijevom animiranom filmu “Pokahontas” dobila je Oskara, Zlatni globus i Gremija.

Vilijamsova je igrala u serijama “Ružna Beti” i “Očajne domaćice”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike