Kuća iz dva dela

Bračni par iz ruralnog dela Kambodže razveo se nakon 18 godina braka. Sporazumni razvod podrazumevao je i sečenje napola njihove nekadašnje zajedničke kuće.
Muž, 42-godišnji Moeun Sarim, poneo je sa sobom sve bitne delove iz svoje polovine kuće, izjavila je njegova bivša žena, 35-godišnja Vet Nejvi.
"Priznajem da je veoma čudno, ali to je moj muž želeo", izjavila je Vet u svom telefonskom intervjuu. Ovaj bračni par živeo je u selu koje je udaljeno nekoliko kilometara od Pnom Pena, glavnog grada Kambodže. Vet je takođe dodala da su njih dvoje okončali svoj brak prošlog meseca.
"On je doveo svoje rođake pa su uz pomoć testera presekli kuću na dva dela", izjavila je ona. Vet Nejvi je sada vlasnik druge polovine kuće, koja još uvek stoji na zemlji. Kuća je napravljena od drveta, s crepom na krovu, a stoji na drvenim stubovima. To je tipičan stil gradnje seoskih kuća u Kambodži.
Vet Nejvi kaže da su njen bivši muž i njegovi rođaci, nakon što su isekli kuću na dva dela, odneli sve krhotine i ostatke dela kuće njegovim roditeljima, koji žive u blizini.
Vet kaže da je razvod izazvala ljubomora njenog muža zbog njene navodne veze sa seoskim policajcem. Ona poriče postojanje svake vanbračne veze.
"On je želeo razvod i ja sam rekla: ‘U redu, razvešćemo se’".
Muž nije bio dostupan za komentare.
Bou Bout, seoski poglavica, rekao je da su lokalni zvaničnici i policija bili prisutni kao svedoci onog dana kada se ovaj par rastao i isekao napola svoju 6 x 7,5 metara kuću.
Lokalni zvaničnici su pokušali tri puta da ih nagovore da se pomire, ali muž nije pristao na to.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.