Kupujte pametno

Odlučili ste da obnovite garderobu i krenuli u obilazak radnji. Novac vam šuška u rukama, a kreditna kartica jedva čeka da je izvadite iz tašne – kako odoleti iskušenju? Da se ne biste vratili kući s gomilom nepotrebnih sitnica, kupujte pametno. Izvršite detaljan inventar svog ormana i napravite spisak potrebnih stvari. Ostanite dosledni stilu svoje odeće i birajte boje koje možete da iskombinujete s odevnim predmetima koje već imate. Ukoliko želite da pratite trendove, pre kupovine prelistajte modne časopise.

Kada pronađete odeću koja vam se sviđa, obavezno je probajte, ako treba, i nekoliko puta, naročito ako je reč o skupljim komadima. Ogledajte se, izađite iz kabine za probu, prošetajte se po radnji. Ne kupujte na brzinu. Ni po koju cenu nemojte dati novac za neku zanimljivu krpicu samo zato što je bila na rasprodaji, iako vam se ne sviđa naročito, a baš vam i ne stoji najbolje, ali možda ćete je obući jednog dana, kada smršate, kada se promeni moda… Najskuplja je odeća koju ne nosite.

Ako niste sigurni – ne kupujte. Ne gledajte samo kako vam stoji odeća već razmišljajte i o važnim sitnicama, da li je šivena od materijala koji su prijatni za nošenje i jednostavni za održavanje. Ukoliko budete morali da ih perete ručno, stalno nosite na hemijsko čišćenje ili da potrošite pola sata na peglanje, takve odevne predmete verovatno ćete veoma retko oblačiti. Ne razmišljajte o brojkama. Slobodno kupite i odeću za broj veću od vašeg uobičajenog konfekcijskog broja. Važno je samo da vam dobro stoji.

Ukoliko ste odlučili da promenite modni stil, potražite pomoć prijateljice i pronjuškajte po njenom ormaru. Biće vam prijatnije da probate odeću bez žurbe, u dobrom društvu, uz tračeve i kaficu, nego da se gurate u radnji s gomilom drugih žena, dosadnim prodavačicama i čekate kada će se osloboditi kabina za probu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.