najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Labudovima krila očupale kalifornijske kornjače

Labudovima u Dunavskom parku u Novom Sadu nisu odsečena krila, već su im ih očupale kalifornijske kornjače koje su mesojedi i koje su se bile naselile u jezeru u tom parku, rekao je danas savetnik direktora za medije Javno-komunalnog preduzeća „Gradsko zelenilo“ Ivan Nožinić.

NOVI SAD – Labudovima u Dunavskom parku u Novom Sadu nisu odsečena krila, već su im ih očupale kalifornijske kornjače koje su mesojedi i koje su se bile naselile u jezeru u tom parku, rekao je danas savetnik direktora za medije Javno-komunalnog preduzeća „Gradsko zelenilo“ Ivan Nožinić.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare, održanoj pored ježera u Dunavskom parku, rekao da su kalifornjske kornjače u jezero ubacili građani i da su te kornjače pre dva meseca već ubile jednog labudića, dok je drugi uginuo usled povreda koje su mu one nanele.

„Preostala dva labudića preneta su kod odgajivača labudova Radovana Kokara gde su se oporavili i vraćeni u jezero, a utvrđeno da su im krila očupana. Rane od tih povreda su zarasle i ne vide se, ali im krila nikada više neće izrasti i neće moći da lete“, rekao je Nožinić.

On je apelovao na građane da ništa ne ubacuju u jezero, pa čak ni hranu za labudove, jer ih radnici „Gradskog zelenila“ hrane svakodnevno hranom koja je prilagođena za njih.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike