najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Legendarne izjave zlobnog britanskog muzičara

Muzičar Noel Galager proteklih meseci bio je ponovo u centru pažnje kako zbog muzike, tako i zbog nebrojenih svađa sa kolegama sa scene koje su ponovo isplivale na površinu.

Sredinom jula na filmskom festivalu u Kanu najavljen je dokumentarac ‘Supersonic’ koji prati karijeru benda Oasis od objave prvog singla 1994. do rasprodanih koncerata na Knevortu, gde su nastupili pred 250 hiljada ljudi. Film, čija se premijera očekuje u oktobru, režirao je Met Vajtkros. “Ljubav, strast, bes, radost koji su dolazili od publike – ako je Oasis nešto bio onda je to bilo to”, izjavio je Noel prilikom gledanja prve verzije filma.

Nastup u Brikston Academi dvorani biće kruna velike letnje turneje u sklopu koga će Noelov novi bend High Flying Birds svirati.

Nedavni sukob sa bendom Alt J za koje je rekao “jedan od njih ima brkove, a to je neprihvatljivo” naterao je britanske medije da ponovo izvuku kolekciju Noelovih verbalnih napada na muzičare proteklih godina. U samom vrhu našli su se Kaiser Chiefs kojima je poručio da se drogirao 18 godina i nikad nije toliko zaglibio da mu je palo na pamet da kaže “Znaš šta? Kaiser Chiefs su sjajni”. Za Eda Širana je izjavio “Ne mogu da živim u svetu gde Ed Širan nastupa na Vembliju”.

Emeli Sande je objavio da je njena muzika za babe, a grupi Bloc Party da su “indi glupost”. Za trio Keane je rekao: “Tradicionalno, ali najveći glupaci u bendu su pevač, klavijaturista i bubnjar. Ne moram tu ništa da dodam”, a pošteđen nije ostao ni pevač Džejms Blant – “nikad ne vučem inspiraciju za pesme iz sopstvenog života jer bi bile dosadnije od pesama Džejmsa Blanta”.

Možda najpoznatija izjava je ona iz 2008. godine: “Ne želim hip hop na Glastonberiju. Džej Z? Nema šanse”.

Na Noelovu žalost Džej Z je ipak bio najveća zvezda tog izdanja festivala, a na pozornici je izveo svoju verziju pesme ‘Wonderwall’, Noelove bivše grupe, prenose mediji.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike