Leskovac: Ispečena pljeskavica od 65 kilograma mesa (VIDEO)

Roštiljdžije leskovačkog restorana „Koliba“ Predrag Lazarević i Ljubiša Djordjević ispekli su večeras pljeskavicu u jednom komadu od 65 kilograma roštilj mesa i time oborili dosadašnje rekorde, pa i svoj prošlogodišnji, dva kilograma manji.

Pljeskavica je pre pečenja bila visoka 2,7 centimetra s prečnikom 191 centimetar, koji se prilikom pečenja smanjio na 158 centimetara.

„Bilo je teže nego prošle godine posebno pri pokušavanju da polupečenu pljeskavicu sa roštilj skare ponovo navučemo na roštiljski pleh“, rekao je Lazarević.

Pljeskavica od 65 kilograma mesa je ispečena na jedinstvenom gurmanskom takmičenju pod nazivom „Dragi Gligorijević Bure“, po jednom od osnivača Roštiljijade, koja se ove godine održava 28. put.

Džinovska pljeskavica je isečena i podeljena Leskovčanima, najviše deci koja su sat i po gledala postupak od oblikovanja pljeskavice do gotovog proizvoda sa roštilja.

Prema tvrdnjama članova žirija, reč je o najvećoj pljeskavici na svetu, spremljenoj isključivo od govedjeg mesa.

Takmičenje ni ovoga puta nisu prisustvovali predstavnici Ginisa, zbog, kako su ranije izjavili u Turističkoj organizaciji Leskovac, komplikovane procedure.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike