U trendu

Linije na pantalonama nisu nastale slučajno, evo šta se krije iza toga

Iako ste to možda pomislili , linije na pantalonama nisu nastale kao modni dodatak. Krajem 19. veka fabrike odeće iz Evrope slale su većinu svojih proizvoda preko okeana, u teretnom prostoru.

Zbog toga što su pantalone bile pritisnute jedne o druge, a putovanje je dugo trajalo, na kraju su se na njima stvorili ti nabori kojih se bilo nemoguće rešiti. Kasnije je to neko proglasio elegantnim i modernim detaljem pa je tako i ostalo, prenosi BrightSide.

Kako se rešiti tih linija?
Obično se mogu ukloniti pranjem i peglanjem dok je tekstil mokar. Ali, ponekad su ti nabori toliko tvrdokorni da je potrebno više truda i vremena da bi nestali. Neki tvrde da tada pomaže komad sapuna koji treba protrljati po naborima pre peglanja. Postoji još jedna metoda, a to je smesa sirćeta i vode u odnosu 1:1. Ulije se u bočicu sa sprejom i nanese na pantalone pre peglanja. Na kraju je poželjno da ih operete.

Pomaže i natapanje pantalona u vodu u koju se dodalo malo regeneratora za kosu. On omekšava tkaninu. To je potrebno napraviti pre pranja u perilici, prenosi portal reference.com.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar