Lori Anderson peva za pseću publiku na Tajms skveru

Foto: Wikipedia/Alex Lozupone

Nekoliko dana nakon što je na Tajms skveru oko milion ljudi dočekalo u veselju novu 2016. godinu, centralni njujorški trg bio je mesto održavanja jedne sasvim neobične zabave – koncerta za pse.

Kako prenosi AFP, eksperimentalna umetnica Lori Anderson priredila je sinoć u ponoć koncert čija su glavna publika bili – psi.

Na desetine pasa lajalo je i zavijalo uz zvuke koje samo njihove uši mogu da čuju, dok su njihovi vlasnici i ostali posetioci pratili koncert preko slušalica.

Taj Andersonin nastup bio je najava njenog najnovijeg filma “Heart of a Dog”, priče o terijeru koji je udomila zajedno sa svojim nedavno preminulim mužem, rok legendom Lu Ridom, kao metafori o smrti i sećanju.

Trominutni isečak filma, snimljen za francusko-nemačku TV mrežu Arte, koji je uvršeten u uži izbor za Oskara za najbolji dokumentarac, biće prikazivan tokom celog januara svakog dana pre ponoći na nekom od bilborda na Tajms skveru.

“Zaista je zabavno lajati na Tajms skveru”, kazala je američka umetnica koja je 2010. godine u Sidnejskoj operi već jednom priredila sličan koncert.

Mnogi psi, uključujući nemačke ovčare njujorške policije, aktivno su učestvovali u koncertu, mada je bilo i onih koji su ostali ravnodušni na Andersoninu svirku.

“Ne verujem da se bitno kulturno uzdigla”, kazala je vlasnica mešanca po imenu Fibi, dok je jedna druga Njujorčanka, koja je došla sa svoja dva ljubimca, vestijem i pudlom, rekla da, nakon ukidanja zabrane dovođenja pasa na terase restorana, ponoćni koncert na Tajms skveru predstavlja još jednu pobedu za ljubitelje pasa.

“Idem na sva dešavanja koja su naklonjena psima, čak i ako su organizovana u ponoć i po ledenom vremenu”, rekla je ona, a prenosi AFP.

(Tanjug)

Ostavite komentar