najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Luksuzan put u Izrael na poklon kandidatima za Oskara

Glumci i režiseri nominovani za Oskara ove godine dobiće vaučere za plaćeni desetodnevni put Izrael u pojedinačnoj vrednosti od 55.000 dolara, kao deo poklon paketa koji se daje kandidatima za tu nagradu.

Vaučere će dobiti 26 kandidata za Oskara i domaćin ceremonije dodele, a ukupna vrednost im je 1,5 miliona dolara.

Svaki vaučer pokriva let avionom u prvoj klasi i hotelske troškove u hotelu sa pet zvezdica za dve osobe.

Oni će moći da odsednu u hotelima poput Valdorf Astorije u Jerusalimu, koji je nedavno rangiran kao sedmi najbolji na Bliskom istoku, gde apartmani staju i 2.000 dolara za noć.

Izraelski list “Haarec” piše da je put u Izrael najskuplji poklon u paketu, koji vredi ukupno 200.000 dolara.

Izraelski ministar turizma Jariv Levinrekao je da je cilj poklona da holivudske zvezde “dožive Izrael iz prve ruke, a ne kroz medije”.

U slučaju da odluče da unovče vaučere, njihova poseta će imati “ogroman odjek među milionima njihovih obožavalaca i na društvenim mrežma”, istakao je ministar.

Medju sretnim dobitnicima koji bi mogli da razgledaju Tel Aviv i šetaju ulicama starog grada u Jerusalimu, su Met Dejmon, Kristijan Bejl i i Kejt Vinslet.

U poklon paketu je i petnaestodnevna šetačka tura po Japanu i mogućnost da se iznajmljuje automobil marke audi tokom jedne godine.

Paket između ostalog sadrži i vampirsko podizanje grudi, pri čemu se koristi sopstvena krv pacijenta za “lep dekolte bez implanata”.

Luksuzni put u Izrael delimično finansira izraelska vlada u nadi da će filmske zvezde zaseniti izveštaje o problemima sa kojima je zemlja suočena, komentarišu svetske agencije.

Izrael već dugo traži načina da prevaziđe bojazan stranih posetilaca zbog bezbednosne situacije, imajući u vidu decenijski sukob sa Palestincima i da novi talas nasilja traje već pet meseci.

Silvester Stalone je 2014. godine za vreme rata u Pojasu Gaze potpisao proizraelsku peticiju, a Leonardo DiKaprio je već bio u Izraelu 2010, kada je posetio svoju tadašnju devojku top model Bar Rafaeli.

Jedan od Staloneovih rivala za najbolju sporednu mušku ulogu je Mark Rajlans, propalestinsi aktivista u Velikoj Britaniji, koji možda neće hteti da dođe u Izrael.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike