M. M. u šopingu

Čuvena holivudska glumica Merilin Monro, oličenje sjaja i glamura starog Holivuda, ostavila je za sobom više uspešnih filmova. Posle njene misteriozne smrti, legenda i danas živi, a njeno ime još uvek privlači pažnju ljudi širom sveta. Međutim, pored toliko njenih poznatih filmova, otkriveni su i neki manje poznati, i to zahvaljujući slučajnim okolnostima. Evo šta se zapravo dogodilo.

Na jednom tavanu pronađen je film snimljen pre čak 50 godina. U njemu Merilin Monro provodi celo popodne u šopingu. Slavnu glumicu snimio je ne tako slavan Peter Mangone. On je danas frizer koji živi na Floridi. Te 1955. godine on ju je skoro čitave zime čekao ispred njenog hotela. Ona je tada imala 29 godina.

Ovaj neobični snimak pronašao je njegov brat, i to sasvim slučajno, čisteći tavan očeve kuće. Naravno, snimak je odmah postao slavan i dospeo u javnost, jer je prikazan u Bi-Bi-Sijevom šou-programu „The People“s Hollywood“.

Šta taj čuveni snimak sadrži? Ništa naročito u stvari. Ko se nadao da će videti neke intimne i pikantne scene iz njenog života, sigurno se razočarao. U filmu Merilin gleda u kameru, šalje poljupce i dopušta tadašnjem tinejdžeru Peteru da je snima na njenoj turneji po prodavnicama. Toliko buke ni oko čega, reći će možda neki. Međutim, ma koliko se na prvi pogled činio beznačajan, ovaj film ipak ima svoju vrednost.

Tako se frizer sa Floride proslavio, a pronađen je još jedan snimak slavne glumice. Ko zna koliko se takvih i sličnih snimaka ili fotografija krije po zaboravljenim tavanima. Zato pod hitno napravite veliko spremanje – možda ćete i vi pronaći nešto vredno a davno zaboravljeno i postati slavni. Možda baš i nešto o Merilin Monro ili o nekoj drugoj holivudskoj zvezdi – zašto da ne?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike