Maklemor repuje o rasizmu u novoj pesmi White Privilege

Beli američki muzičar Maklemor istražuje rasizam i hip hop u novoj numeri “White Privilege II”, i repuje o poziciji bele osobe u društvu u kojem se crnci bore protiv nepravde, navodeći imena drugih izvodjača kao što su Elvis Prisli, Majli Sajrus i Igi Azalije zbog njihovog opredeljenja za crnačku kulturu.

Pesma traje skoro devet minuta i počinje reperovom podrškom pokretu “Black Lives Matters”.

“Želim da zauzmem stav jer nismo slobodni, pa sam razmislio o tome, mi nismo mi”, repuje Gremijem nagradjen muzičar, koji je pesmu objavio s muzičkim partnerom i producentom Rajanom Luisom.

Urednica rubrike zabava u časopisu Esens (Essence) izjavila je da “ceni njegovu iskrenost i njegove poglede na rasizam”.

“Ne mislim da postoji jednostavan odgovor i mislim da je zaista vrlo jasno rekao u pesmi”, kazala je ona, citirajući reči muzičara koji je u pesmi naveo da “zna da je prisvojio kulturu crnaca, ali da pokušava da to uradi što autentičnije”.

Maklemor i Rajan Luis objavili su pesmu iste nedelje kada su reditelj Spajk Li, glumac Vil Smit, glumica Džejda Pinket Smit i drugi najavili bojkot ceremonije dodele nagrada Američke akademije za film i nauku, 28. februara u Los Andjelesu, ogorčeni zbog nedostatka rasne raznolikosti medju nominovanim za Oskara.

(Beta)

Ostavite komentar