Malo drugačiji odmor

Posle skoro deset godina Tajland je stekao epitet glavnog banjskog regiona Azije. Novac koji je tom prilikom utrošen za marketing kako bi banje bile ono što jesu danas meri se milionima dolara.

Danas spa centri u Tajlandu stoje rame uz rame sa najpoznatijim svetskim rekreacionim centrima i lečilištima. Ono što ih posebno izdvaja jeste pristup koji Tajlanđani imaju kada je u pitanju ovakva vrsta usluge, tradicionalna medicina u kombinaciji sa savremenim zapadnim postupkom.

Ipak, ovakve vrste banja ne treba porediti sa klasičnim centrima za lečenje. Koncept tajlandske banje podrazumeva opuštanje, razmišljanje i revitalizovanje celokupnog tela i uma. Iako je ovaj koncept pozajmljen sa zapada, Tajlanđani su otišli i korak dalje. Ni na jednom mestu u regionu nećete pronaći toliku raznolikost i značaj uokviren u zapadni koncept ležernosti i tradicionalne azijske terapije za revitalizovanje tela i duha.

Kvalitet usluge koju možete dobiti je vrhunski i nenadmašan u poređenju sa zapadnim principima. Bogato nasleđe ogleda se u tradiciji baziranoj na prirodnom lečenju, vekovima starim tehnikama i duhovnim vrednostima od kojih su neke duboko ukorenjene u budističkom učenju, povratku prirodi i lečenju lekovitim biljem kojeg u Tajlandu ima u izobilju. Mnogi tretmani za podmlađivanje nastali su prema starim receptima, na primer, tople biljne obloge u kombinaciji sa osvežavajućom herbalnom parom. Uporedo sa lečenjem tela u banjama se nude i časovi meditacije kao deo pročišćenja uma i duha.

Ove banje imaju svoj smeštaj i striktnu ishranu baziranu na banjskom konceptu zdrave hrane. Ako se odlučite za nešto između, postoje i hoteli sa normalnom hranom ili klasični banjski centri. Sve je u službi turista i za zadovoljenje njihovih potreba. Tu su i neizostavna tajlandska masaža, anticelulit program, masaža lica i razni tretmani za podmlađivanje. Ako ste odlučili da za ovaj godišnji odmor probate nešto novo, probajte banje u Tajlandu i okrenite se duhovnim vrednostima.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike