najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mašinovođa putuje u Sao Paolo, Gou i Bratislavu

Film “Dnevnik mašinovodje” biće prikazan na još tri medjunarodna festivala u brazilskom Sao Paolu, Gou u Indiji i glavnom gradu Slovačke Bratislavi.

Tako je srpski kandidat za Oskara u kategoriji filmova van engleskog govornog područja, postaje jedan od filmova sa najvećim brojem učešća na festivalima u Evropi i u svetu.

Nakon svetske premijere na festivalu u Moskvi, potom londonskog Raidance festivala, festivala u Roterdamu, Oslu, Montrealu i aktuelenom festivala u Varšavi, sledi prikazivanje filma naSao Paolo International Film Festivalu, kao i dva nova poziva na festivale u Slovačkoj i Indiji.

Osamnaesto izdanje Medjunarodnog filmskog festivala u Bratislavi, održaće se od 11. do 17. novembra. Sledi prikazivanje “Dnevnika mašinovodje” i na 47. Medjunarodnom filmskom festivalu u pokrajini Goa u Indiji, jednom od najvećih i najstarijih festivala u Aziji. Festival počinje 20. novembra, a naš fllm će biti prikazan u programu “World Cinema”.

Producent filma Lazar Ristovski je rekao agenciji Beta da je film snimljen za svega 450.000 evra i da kad ode sa filmom na svetske festivale i kaže koliki je budžet filma, niko mu ne veruje.

Film Dnevnik mašinovodje imao je svetsku premijeru u Moskvi u junu, gde je dobio nagradu publike.

Srpski kandidat za Oskara snimljen je u produkciji kuće Zillion film, a producenti su Petar Ristovski i Lazar Ristovski, ujedno i glavni glumac u filmu, u kojem igraju i Nina Janković, Mirjana Karanović, Jasna Djuričić, Mladen Nelević, Danica Ristovski, Haris Burina, Tihomir Stanić, Petar Korać, Mnladen Nelević Pavle Erić…

Scenarista i reditelj filma je Miloš Radović.

Interesatno je da je “železnica u krvi” i producenta i glavnog glumca Lazara Ristovskog i scenariste i režisera Miloša Radović. Otac Lazara Ristovskog bio je železničar a deda ili otac oca Miloša Radovića “legende” Duška Radovića, bio je mašinovodja.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike