najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Meksička muzička zvezda Huan Gabrijel umro u 67. godini

Meksički pevač Huan Gabrijel, ikona latinoameričke muzike, umro je u nedelju u svom domu u Kaliforniji u 67. godini, saopštio je njegov predstavnik za medije.

Huan Gabrijel, čije je pravo ime Alberto Agilera Valades, bio je najpopularniji pevač u Meksiku čiji su abumi bili najprodavaniji. Njegove balade o ljubavi i vesele marijači melodije postale su himne u zemljama Latinske Amerike, kao i Španiji i medju Amerikancima koji govore španskim jezikom.

“Postao je deo večnosti i ostavio nam je zaveštanje kroz Huana Gabrijela, lik je stvorio za svu muziku koja je izvodjena i pevana širom sveta”, navedeno je u saopštenju njegovog predstavnika za medije.

U saopštenju nije naveden uzrok smrti.

Huan Gabrijel je prvu pesmu napisao s 13 godina, a komponovao je više od 1.500 pesama.

Na svojim nastupima često je nosio sakoe sa šljokicama ili svilena odela jarkih boja. Njegovi najveći hitovi su “Hasta Que Te Conoci” (Dok te nisam sreo), “Amor Eterno” (Večna ljubav) i “Querida” (Draga).

Bio je prvi popularni pevač koji je 1990. nastupio u Palati lepih umetnosti u Meksiku, u kojoj je do tada izvodjena samo klasična muzika. Dobitnik je brojnih priznanja, šest puta je nominovan za nagradu Gremi, a 2009. je dobio zvezdu na Bulevaru slavnih u Holivudu.

Poslednji koncert održao je u petak u Inglvudu, u Kaliforniji, a trebalo je da nastupi i u nedelju u El Pasu u Teksasu.

Predsednik Meksika Enrike Penja Nijeto je na tviteru izrazio žaljenje zbog smrti “jedne od najvećih muzičkih ikona” zemlje.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike