najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mel Gibson: Vreme je da mi Holivud oprosti

Jednog od nekadašnjih miljenika Holivuda, Oskarovca Mela Gibsona, kolege iz filmskog sveta već deset godina preziru i odbacuju zbog njegovih antisemitskih izjava, a on danas smatra da je došlo vreme da mu oproste.

Sve je počelo 2006. njegovim hapšenjem zbog brze vožnje u pijanom stanju i njegove antisemitske tirade. Od tada je dobio samo nekoliko uloga u loše prihvaćenim filmovima, posle velikog uspeha zahvaljujući „Pobesnelom Maksu“ i serijalu „Smrtonosnom oružju“. Njegov status medjunarodne zvezde ojačan je Oskarom za film „Hrabro srce“ iz 1996. godine koji je producirao i režirao.

Za nekoliko dana izlazi njegov novi film „Hacksaw Ridge“, istinita priča o Dezmondu Dosu, američkom vojniku za vreme Drugog svetskog rata koji je kao bolničar spasao život velikom broju vojnika na liniji fronta, ali je iz ubedjenja odbijao da nosi oružje.

Gibson je izrazio nadu da će ljubitelji filma imati kraću memoriju od šefova Holivuda.

Po mišljenju kritike, vraćanje glumca iza kamere u ovom filmu trebalo bi da bude uspešno. Ovo je njegova prva režija od „Apokalipta“, 2006. godine.

Te iste godine on je izrekao lavinu antisemitskih uvreda jednom policajcu u Malibuu tvrdeći da su Jevreji odgovorni za sve ratove u istoriji i upućivao seksističke i preteće reči policajcima.

Već je ranije bio optužen za antisemitizam kada je izašao njegov kontroverzni film „Stradanje Hristovo“ 2004. godine.

Ubrzo posle incidenta u Malibuu, Gibson i njegova supruga Robin su se razveli posle 26 godina braka.

Posle toga glumac nije dobio veću ulogu na filmu do policijskog trilera „Edge of Darkness“ 2010. godine koji je mlako prihvaćen.

Skandali, medjutim, nisu prestajali. On je 2011. izbegao zatvor priznajući da je udario svoju bivšu devojku, Ruskinju Oksanu Grigorijevu. Gibson, koji će uskoro biti otac deveti put, tada je osudjen na tri godine uslovno i godinu dana savetovanja.

Njega i dalje optužuju za antisemitizam i za nasilno ponašanje, što on energično negira.

U nedavnom razgovoru za časopis Verajeti (Variety) rekao je da pokušava da ostavi incident iz 2006. iza sebe, ali je ocenio i da je strašno da se na taj incident stalno podseća.

„Prošlo je deset godina. Dobro se osećam, trezan sam, sve to je za mene nešto nejasno u prošlosti“, rekao je Gibson.

Prihodi posle prvog vikenda prikazivanja njegovog novog filma u Severnoj Americi pokazaće da li mu je publika oprostila.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike