U trendu

Melanija Tramp u Rijadu bez marame (FOTO)

Odluka supruge američkog predsednika Donalda Trampa Melanije da ne stavi maramu na glavu prilikom dolaska u posetu Rijadu, saudijskoj prestonici, privukla je pažnju medija.

Prva dama SAD je doputovala u crnim pantalonima sa zlatnim pojasom i nije pokrila glavu, što je u skladu sa propisima za žene strane zvaničnice koje dolaze u posetu Saudijskoj Arabiji, prenosi agencija Asošiejted pres.

Britanska premijerka Tereza Mej i nemačka kancelarka Angela Merkel takodje nisu pokrile glavu tokom poseta ove godine i time pokazale da je postalo uobičajeno za žene na visokom položaju koje dolaze u posetu da izbegnu nošenje marame ili abaje, široke crne odore koju nose saudijske žene.

Poznavaoci prilika kažu da se saudijski kralj ne bi rukovao sa Melanijom, kao što je danas učinio da je imao nešto protiv što nema maramu, a što je očito sve do u detalje dogovoreno izmedju dve službe protokola.

Američki predsednik Donald Tramp kritikovao je bivšu prvu damu SAD Mišel Obama koja nije stavila maramu kada je u januaru 2015. godine posetila kraljevinu sa tadašnjim predsednikom Barakom Obamom.

Tramp je na svom Tviter nalogu tada napisao da, dok su mnogi ljudi aplaudirali odluci gospodje Obama, narod Saudijske Arabije je „bio uvredjen“.

Ovog puta u fokusu pažnje bila je i najstarija Trampova kćerka Ivanka, koja je i njegov savetnik, a doputovala je u Trampovoj pratnji zajedno sa suprugom Džaredom Kušnerom kao deo delegacije SAD.

Oni su izašli na zadnja vrata aviona, držeći se za ruke, a držali su se za ruke i kada su stigli u hotel gde je delegacija odsela, javio je Frans pres. Ivanka je na sebi imala crnu dugu haljinu sa belim mustrama.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike