Met Dejmon: Holivud mora da učini mnoge više za podršku raznolikosti

Foto: Beta

Američki glumac Met Dejmon koji je ove godine nominovan za Oskara, izjavio je danas da Holivud mora da učini mnogo više za raznolikost u filmskoj industriji.

„Holivud mora da učini mnogo, mnogo više“, rekao je Dejmon koji se nalazi na festivalu američkog nezavisnog filma Sandens u Park sitiju.

Prema njegovim rečima, u pitanju su „ogromne rasne i rodne nepravde“.

Američka akademija za film i nauku saopštila je u petak uveče da će udvostručiti broj žena i predstavnika manjina za nominacije prestižnog Oskara do 2020. godine i odmah proširiti svoje rukovodstvo s tri nova člana Upravnog odbora.

Predsednica Akademije Šeril Bun Azajk izjavila je da je takva odluka doneta posle burne polemike i osuda, pošto drugu godinu zaredom, nijedan crni glumac ni glumica nisu nominovani.

Dejmon je pozdravio odluku Akademije ali je dodao da je to tek prvi korak.

Glumac je ove godine nominovan u kategoriji najboljeg glumca za film „Sam na Marsu“ kultnog britanskog reditelja Ridlija Skota.

Mnogi glumci, medju kojima Džejda Pinket Smit i Vil Smit kao i reditelj Spajk Li najavili su bojkot ceremonije dodele nagrada, 28. februara u Los Andjelesu ogorčeni zbog nedostatka rasne raznolikosti.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar