najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Met Dejmon: Holivud mora da učini mnoge više za podršku raznolikosti

Američki glumac Met Dejmon koji je ove godine nominovan za Oskara, izjavio je danas da Holivud mora da učini mnogo više za raznolikost u filmskoj industriji.

“Holivud mora da učini mnogo, mnogo više”, rekao je Dejmon koji se nalazi na festivalu američkog nezavisnog filma Sandens u Park sitiju.

Prema njegovim rečima, u pitanju su “ogromne rasne i rodne nepravde”.

Američka akademija za film i nauku saopštila je u petak uveče da će udvostručiti broj žena i predstavnika manjina za nominacije prestižnog Oskara do 2020. godine i odmah proširiti svoje rukovodstvo s tri nova člana Upravnog odbora.

Predsednica Akademije Šeril Bun Azajk izjavila je da je takva odluka doneta posle burne polemike i osuda, pošto drugu godinu zaredom, nijedan crni glumac ni glumica nisu nominovani.

Dejmon je pozdravio odluku Akademije ali je dodao da je to tek prvi korak.

Glumac je ove godine nominovan u kategoriji najboljeg glumca za film “Sam na Marsu” kultnog britanskog reditelja Ridlija Skota.

Mnogi glumci, medju kojima Džejda Pinket Smit i Vil Smit kao i reditelj Spajk Li najavili su bojkot ceremonije dodele nagrada, 28. februara u Los Andjelesu ogorčeni zbog nedostatka rasne raznolikosti.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike