Mireja Lalaguna Rojo iz Španije Mis sveta

Španjolka Mireja Lalaguna Rojo poroglašena je noćas u kineskom gradu Sanja za Mis sveta 2015. godine, na takmičenju koje je izazvalo kontorverze pošto je Kina zabranila predstavnici Kanade da učestvuje.

Sofija Nikitčuk iz Rusije proglašena je za prvu pratilju, a Marija Harfanti iz Indonezije osvojila je treće mesto na izboru na kojem je učestvovalo 114 devojaka.

Predstavnica Španije prvi put je pobedila na izboru za najlepšu ženu na svetu.

Mireja Lalaguna Rojo (23) iz Barselone, diplomirani farmaceut i zvanično najlepša žena na svetu, planira da završi master studije na smeru za nutricioniste.

AP navodi da je kandidatkinja Španije impresionirala članove žirija svojim javnim nastupom na takmičenju.

“Smatram da je važno to što oni ne žele da gledaju samo naša tela, već tragaju za moralnim stvarima”, rekla je nova Mis sveta.

Izboru za najlepšu ženu na svetu nije prisustvovala predstavnica Kanade kineskog porekla Anastasija Lin, jer nije dobila kinesku vizu.

Ona je javno kritikovala kinesku versku politiku, a kako je kazala, kineski bezbednosni agenti su posetili njenog oca nakon što je pobedila na takmičenju Mis Kanade “u pokušaju da je zastraše”.

Ni Peking ni organizacija Mis sveta sa sedištem u Londonu nisu komentarisali slučaj predstavnice Kanade.

Prvo takmičenje Mis sveta održano je pre 64 godine u Velikoj Britaniji.

Nekoliko bivših takmičarki za najlepšu ženu sveta postale su kasnije poznate glumice, medju kojima je Hale Beri, finalistkinja 1986. godine i dobitnica Oskara 2009, dok je Mis sveta 1994. godine, Indijka Ašvaraja Rai, postala zvezda Bolivuda.

(Beta)

Ostavite komentar