U trendu

Mladi otac SAM OBNOVIO kuću i uštedeo 40.000 evra, sve naučio na YouTube-u

Izgradnja ili obnova kuće nije nimalo jednostavan posao, a danas je sve teže pronaći stručnjake koji će posao obaviti pravilno, brzo i za to neće tražiti ogromnu količinu novca. S tim problemom susreo se i marketinški stručnjak Scott Baggaley iz Engleske koji je odlučio sam da obnovi kuću te tvrdi da je tako uštedeo 40 hiljada evra.

Učinio je to za samo šest meseci, a sve veštine i znanje je stekao učeći iz video instrukcija na YouTubeu, piše Daily Mail.

Scott tvrdi da su profesionalni građevinci za obnovu tražili više od 50 hiljada evra. Tada je ovaj 30-godišnjak preuzeo stvar u svoje ruke i okrenuo se online tutorijalima. Tvrdi kako je na kraju potrošio samo oko 12 hiljada evra.

„Budući da je svi građevinski radnici bili zauzeti, počeo sam učiti o izgradnji na YouTubeu i tako sam stekao veštine. Kad sam krenuo s obnovom krova, prvo je bilo izuzetno teško bez stručnog kadra. Bojao sam se popeti na krov jer nisam znao šta radim“, kazao je Baggaley, koji je kontaktirao i građevinske inspektore da se uvere kako je ono što radi u skladu sa zakonom

Najveći problem u gradnji dogodio se kada je slučajno probio beton i udario u olovnu cev, zbog čega je morao prekinuti radove i popraviti celi sistem.

„Uskladiti kancelarijski posao, koji radim svaki dan od devet do pet i obaveze koje idu uz rođenje mog sina, i sve to sa izgradnjom ove kuće bila je, ipak, najteža stvar u ovom procesu“, zaključio je Baggaley koji je celi postupak obnove opisao i u YouTube videu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar