najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Monika Beluči u kampanji „Negujmo srpski jezik“ (foto)

Kampanja „Negujmo srpski jezik“, čiji je cilj očuvanje i zaštita srpskog jezika, pisma, opšte jezičke kulture i pismenosti, inicirao je Sekretarijat za kulturu Beograda u saradnji sa Filološkim fakultetom i Bibliotekom grada Beograda.

Mnoge poznate ličnosti uključile su se u kampanju kako bi i oni podstakli širu javnost da vodi računa o tome kako pišu i govore.

Najnovija vest je da se u kampanju uključila i slavna svetska glumica Monika Beluči. Biblioteka grada Beograda na svojoj Facebook stranici ponosno je objavila fotografiju prelepe glumice sa „Pravopisom srpskog jezika“.

2 komentara
  1. misko

    Dokle god budemo imali LINGVISTE, a ne JEZIKOSLOVCE, nama jezik propade.

  2. Stršljen J.

    Svaka čast Moniki! Ja bih iz dijaspore, pre svih, zamolio i sadašnje, ali i poslanike (parlamentarce) da i u sledećem sazivu malo više obrate pažnje kada govori njihov kolega (a moj omiljeni poslanik) g. Marijan Rističević! Pojedinci, a među njima prednjači g. M. Đurišić, kao da ne znaju razliku između jel? Upitni oblik glagola je li? i jer – uzročni veznik. Primera na pretek, a tim pojedincima, ako im to znanje manjka, neka nabave gramatiku srpskog jezika!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike