Morgan Friman dobitnik još jedne nagrade za životno delo

Foto: Beta

Američki glumac Morgan Friman dobitnik je Nagrade za dostignuće u karijeri koju godišnje dodeljuje organizacija AARP u okviru svog izbora Filmovi za odrasle, saopštila je danas ta organizacija.

Sedamdesetdevetogodišnji glumac već je dobitnik nagrade za životno delo Američkog filmskog instituta, Sesil Bi De Mil, nagrade Zlatnog globusa i Nacionalne medalje za umetnost koju mu je dodelio predsednik Barak Obama.

„U odredjenom trenutku u životu ako ste imali izvestan uspeh nagrade počnu da padaju s neba. Ali ova nagrada mi zaista znači puno“, rekao je Frimen u saopštenju u kome je dodao da je filmsku karijeru počeo u 50. godini i da su neke od najboljih godina njegovog života dogodile od tada.

On će primiti priznanje na dodeli nagrada „Filmovi za odrasle“ Američkog udruženja penzionera (AARP) na večeri 6. februara u Beverli Hilsu, u Kaliforniji.

Medju ranijim dobitnicima Nagrade za dostignuća u karijeri u selekciji Filmovi za odrasle su Majkl Daglas, Suzan Sarandon, Robert De Niro, Šeron Stoun i Robert Redford.

Friman je osvojio Oskara za film „Devojka od milion dolara“, a četiri puta je bio nominovan. Njegovi najnoviji filmovi su „Ben Hur“ i „Now You See Me 2“.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar