najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Morgan Friman dobitnik još jedne nagrade za životno delo

Američki glumac Morgan Friman dobitnik je Nagrade za dostignuće u karijeri koju godišnje dodeljuje organizacija AARP u okviru svog izbora Filmovi za odrasle, saopštila je danas ta organizacija.

Sedamdesetdevetogodišnji glumac već je dobitnik nagrade za životno delo Američkog filmskog instituta, Sesil Bi De Mil, nagrade Zlatnog globusa i Nacionalne medalje za umetnost koju mu je dodelio predsednik Barak Obama.

“U odredjenom trenutku u životu ako ste imali izvestan uspeh nagrade počnu da padaju s neba. Ali ova nagrada mi zaista znači puno”, rekao je Frimen u saopštenju u kome je dodao da je filmsku karijeru počeo u 50. godini i da su neke od najboljih godina njegovog života dogodile od tada.

On će primiti priznanje na dodeli nagrada “Filmovi za odrasle” Američkog udruženja penzionera (AARP) na večeri 6. februara u Beverli Hilsu, u Kaliforniji.

Medju ranijim dobitnicima Nagrade za dostignuća u karijeri u selekciji Filmovi za odrasle su Majkl Daglas, Suzan Sarandon, Robert De Niro, Šeron Stoun i Robert Redford.

Friman je osvojio Oskara za film “Devojka od milion dolara”, a četiri puta je bio nominovan. Njegovi najnoviji filmovi su “Ben Hur” i “Now You See Me 2”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike