Mrežna romansa

„Usamljena srca“ već duže vremena Internet mogu da koriste u svrhu nalaženja partnera. Mnogobrojni servisi nude takve usluge, ali su svi do sada, manje-više, ličili na jednostavne male oglase, kakve viđamo u štampanim medijima. Firma Findablinddate.com se potrudila da donese nešto novo i iskoristi u većoj meri modernu tehnologiju.

Njihov servis će biti lansiran početkom sledeće godine, a zasniva se na sve tešnjoj povezanosti Interneta i mobilne telefonije. Korisnici će na njihovom sajtu napraviti svoj profil, odnosno precizirati kakvog „princa na belom konju“ ili „princezu“ žele, očekuju, sanjare o… Kad se takva osoba registruje kod ovog servisa, korisnik biva „alarmiran“. Ako shvati da mu ta osoba ipak ne odgovara, potraga se nastavlja do sledećeg poklapanja sa zadatim profilom.

Potencijalni parovi se ne susreću potpuno na slepo. Pre susreta se, preko ovog servisa, razmene adrese, tako da osobe mogu jedna drugu da „testiraju“ pre nego se sretnu. Komuniciraće preko email-a ili će chat-ovati sve dok ne budu spremni za susret ili koliko-toliko sigurni da osoba odgovara njihovim željama ili nadanjima. Naravno, oni kojima je frka ili su očajni, mogu da preskoče uvod i krenu direktno na realizaciju.

U potrazi za ljubavlju svog života, korisnici će moći da proveravaju „ponudu“ i direktno na web sajtu i na svojim mobilnim telefonima preko tekstualnih poruka.

Istraživanja govore da je tokom meseca septembra u Velikoj Britaniji razmenjeno 500 miliona tekstualnih poruka na mobilnim telefonima, a da su većinu slale i primale osobe od 16 do 30 godina starosti (mladosti). To je upravo ciljna grupa britanske kompanije Findablinddate.com, koji obećavaju puno zabavne komunikacije. A još uz to će nekom i da se posreći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.