Mrtav čovek hoda

Jedan brazilski zidar navodno je poginuo u saobraćajnoj nesreći, a potom je šokirao svoju porodicu tako što se pojavio živ – i to na svojoj sahrani!
Rodbina je identifikovala Ademira Jorga Gonkalvesa, starog 59 godina, kao žrtvu saobraćajne nesreće koja se dogodila u državi Parana, u južnom delu Brazila, izjavili su predstavnici policije.
Kao što je običaj u Brazilu, sahrana je održana narednog dana, što je, igrom slučaja, bio praznik Finados, kada Brazilci posećuju groblja kako bi iskazali poštovanje prema mrtvima.
Međutim, članovi porodice nisu znali da je Ademir Jorg Gonkalves proveo noć na benzinskoj pumpi u priči s prijateljima i društvu likera poznatijeg kao "cachaca", rekla je novinarima njegova nećaka Rosa Sampajo. On nije znao ništa o svojoj sahrani do trenutka kada je već bilo prekasno.
Predstavnik policije izjavio je da je Ademir požurio na sahranu da obavesti svoju porodicu da nije umro.
"Leš je bilo teško identifikovati, ali je bio obučen u sličnu odeću", izjavio je predstavnik policije.
Rosa je rekla novinarima da neki članovi porodice nisu bili sigurni da li je telo zaista Ademirovo.
Predstavnik za štampu iz policije potvrdio je da su postojale neke sumnje: "Njegova majka je pogledala telo i pomislila da tu nešto nije u redu. Gledala je i gledala i nije mogla da veruje da je to njen sin", izjavila je Rosa. "A onda se i živi mrtvac pojavio na svojoj sahrani. To je bilo pravo olakšanje".
Telo je na kraju ipak identifikovano, rekao je predstavnik za štampu iz policije, i već je sahranjeno u drugoj državi. Policija nije saopštila ime te žrtve.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.