najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Na aukciji 300 gitara slavnih muzičara

Oko 300 gitara, uključujući i instrumente na kojima su svirali Erik Klepton, Elvis Prisli i Edi van Hejlen, biće ponudjeni krajem meseca na prodaju na aukciji u Njujorku.

Medju najznačajnijim instrumentima na prodaju je ponudjen i Gibson super 400 sa sedam žica iz 1952. godine, napravljen za pokojnog studijskog muzičara Tonija Motolu, za koji se očekuje da bi mogao da donese prihod od 100.000 američkih dolara.

U svojoj karijeri, Motola je radio sa takvim muzičkim veličinama poput Frenka Sinatre, Perija Koma, Džonija Metisa i Rozmeri Kluni.

U ponudi su i dve gitare iz filma koji je nagradjen Oskarom “In cold blood”, uradjenog po knjizi Trumana Kapotea, i koje će biti ponudjene zajedno po početnoj ceni od 150.000 do čak 200.000 dolara.

Očekuje se da žuto-crna gitara specijalno napravljena za Edija van Hejlena 80-ih godina prošlog veka donese izmedju 60.000 i 80.000 dolara, a kupac će uz instrument dobiti i originalni račun dostavljen muzičaru prilikom kupovine.

U aukcijskom katalogu su i četiri gitare povezane sa Erikom Kleptonom, dve su čak i potpisane, kao i nekoliko instrumenata Elvisa Prislija i kaiš za gitaru koji je Džimi Hendriks koristio na Vudstoku.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike