Na aukciji uvojci kose Merilin Monro

Uvojci kose i haljine Merilin Monro biće ponuđeni na aukciji ove jeseni. Procenjuje se da bi dve lokne slavne glumice mogle da budu prodate po ceni od čak 8.000 dolara, prenosi AP.

Foto: skeeze/Pixabay.com

Foto: skeeze/Pixabay.com

Pramenove Merilinine kose sačuvala je Frida Hal, njena obožavateljka koja joj je postala i prijateljica, a lokne je, uz glumičinu saglasnost, dobila od njenog frizera pre nego što je Merilin preminula 1962. godine.

Lokne, koje se čuvaju u posebnoj kutiji zaštićene od UV zraka, izložiće kuća „Džulijens aukšens” 19. i 20. novembra u Los Anđelesu.

Kuća koja organizuje aukciju navodi da su dve žene bile dugogodišnje prijateljice i da je Frida Hal imala neuobičajeno blizak pristup ličnom i profesionalnom životu Merilin Monro.

Na aukciji će biti ponuđeni i Merilinini predmeti koje poseduju umetnički direktor „Ekčers studija” Li Strazberg i britanski kolekcionar Dejvid Gejnzboro-Roberts, za koga se veruje da ima najveću privatnu kolekciju glumičinih kostima.

Cene predmeta koji će se naći na aukciji kreću se od 3.000 do 600.000 dolara, a među njima se nalazi i providna crna haljina sa šljokicama koju je Merilin nosila u filmu „Neki to vole vruće” i ružičasta lanena haljina iz trilera „Nijagara”.

Na aukciji će biti izložena i velika kolekcija Merilininh fotografija sa premijere filma „Istočno od raja” iz 1955. godine.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar