najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Na dodeli Gremija omaž Dejvidu Bouviju

Američke muzičke nagrade Gremi biće dodeljene sutra uveče u Los Andjelesu, a na ceremoniji dodele pop pevačica Lejdi Gaga odaće omaž nedavno preminulom britanskom umetniku Dejvidu Bouviju, saopštili su organizatori.

Najveći favorit za Gremi ove godine je reper Kendrik Lamar s 11 nominacija, medju kojima za najbolji album „To Pimp A Butterfly“ i pesmu „Alright“.

Lamarov najveći konkurent za Gremija biće Tejlor Svift s albumom „1989“.

Ekscentrična pevačica Lejdi Gaga prirediće omaž Bouviju nastupom s gitaristom Najlom Rodžersom, dugogodišnjim Bouvijem prijateljem koji je saradjivao sa zvezdom na albumu „Let’s dance“ iz 1983. godine.

Jedan od najuticajnijih svetskih umetnika u poslednjih pet decenija, Bouvi, preminuo je 10. januara ove godine, dva dana pošto je na svoj 69. rodjendan objavio album „Blackstar“.

Uprkos planetarnom uspehu i popularnosti, Bouvi je tokom karijere osvojio samo jedan Gremi, a 2006. godine je dobio nagradu za životno delo.

Britanska pevačica Adel, čiji je album „25“ najprodavaniji album u svetu 2015. godine, nije na spisku nominovanih za Gremi jer je njen album izašao posle isteka datuma za podnošenje prijava umetnika za tu prestižnu muzičku nagradu.

Nagrade Gremi, ustanovljene 1959. godine, dodeljuje američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku (NARAS). Gremi se dodeljuje za razne muzičke žanrove, medju kojima su džez, bluz, kantri, folk, gospel, dens, disko, pop i rok.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike