Na dodeli Oskara aplauz za Lejdi Gaga i žrtve seksualnog nasilja

Pevačica Lejdi Gaga nagradjena je aplauzom u nedelju na ceremoniji dodele Oskara, nakon izvodjenja pesme komponovane za dokumentarni film „The Hunting Ground“, zajedno sa žrtvama seksualnog nasilja, što je inače tema tog filma.

„The Hunting Ground“ obradjuje fenomen seksualnog nasilja u američkim univerzitetskim kampovima, koje su lokalne vlasti prikrivale u strahu od skandala.

Lejdi Gaga odsvirala je na klaviru numeru „Till it Happens to You“, odevena u beli kombinezon sa velikim okovratnikom i širokim reverima na rukavima.

Nju je najavio potpredsednik SAD Džozef Bajden, koji je apelovao na prisutne da se angažuju i „intervenišu u situacijama u kojima se surovo postupa“.

„Moramo promeniti kulturu“, rekao je Bajden, „tako da se nijedna žena niti muškarac žrtva nasilja poput onih koje ćete večeras videti ne zapita: šta sam učinio? Oni nisu učinili ništa pogrešno“.

Lejdi Gagi se tokom izvodjenja pridružilo više desetina žrtava seksualnog nasilja u kampovima i sve su na grudima imale natpis: „Nije tvoja krivica“, „Nesalomiva“ i „To se dogodilo meni“.

Publika u Dolbi teatru stojeći je aplaudirala, a glumice Kejt Vinslet i Rejčel Mekadams sa suzama u očima.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike