najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Na Guglu Bitolj još u Trećem rajhu

Bitoljska ulica Ćirila i Metodija je na novom servisu „Gugl strit vju“ osvanula sa fotografijama na kojima su zastave s nacističkim kukastim krstovima, što je izazvalo zabunu i reakcije na socijalnim mrežama u Makedoniji, objavili su danas makedonski mediji.

Kako je objavila skopska Televizija Telma, takva fotografija izazvala je ironične komentare da je „Bitolj još u Trećem rajhu“.

Opštinske vlasti u Bitolju, koje su preko medija saznale za snimke koje je postavio „Gugl strit vju“ objasnile su da su takvi snimci postavljeni zato što je upravo u toj ulici prošle godine, kada je tim Gugla fotografisao Bitolj, sniman film Radeta Šerbedžije „Oslobođenje Skoplja“, a zastave s kukastim krstovima bile su deo filmske scenografije.

Lokalne vlasti su se odmah pisano obratile internet servisu sa zahtevom da fotografije ulica na kojima se vijore zastave s nacističkim simbolima budu odstranjene a iz Gugla im je poručeno da će njihov „zahtev biti razmotren“.

„Gugl strit vju“ za Makedoniju je dostupan od juče, od kada korisnici iz celog sveta mogu virtuelno da se kreću ulicama makedonskih gradova.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike