najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Na Kupusijadi u Mrčajevcima spremljen lonac za Ginsa

Domaćinstvo Miluna Tošića u Mrčajevcima kod Čačka danas je pripremilo svadbarski kupus u “loncu” od 560 litara iz kojeg je posluženo oko 1.500 porcija posetiocima “Kupusijade” koja se održava u tom selu.

Za spremanje tog jela je potrošeno 350 kilograma kupusa, 110 kilograma mesa, 50 kilograma luka, više desetina litara ulja i nekoliko kilograma začina, rekli su agenciji Beta u Turističkoj organizaciji Čačka, koja je jedan od organizatora trodnevne manifestacije “Kupusijada”.

U Turističkoj organizaciji očekuju da taj kupus spemljen u “loncu” od 560 litara, uđe u Ginsovu knjigu svetskih rekorda.

Organizatori ističu zadovoljstvo posetom drugog dana “Kupusijade” i kažu da je pored domaćih gostiju, veliki broj posetilaca došao iz Crne Gore, Republike Srpske, Hrvatske, kao i iz Kanade.

Danas su “Kupusijadu” posetili ambasador Kanade u Srbiji, Filip Pinington i predstavnici Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja (KANSEE), i u Čačku razgovarali sa gradonačelnikom Vojislavom Ilićem o privrednoj saradnji.

Na “Kupusijadi”, svečano otvorenoj u petak popodne, danas je u toku takmičenje u kuvanju svadbarskog kupusa u tri kategorije nadmetanja – za Zlatni, Srebrni i Bronzani lonac: “Celo selo kuva”, “Ugostitelji” i “Pojedinci”.

Finale takmičenja je sutra, a potom će žiri proglasiti pobednike.

Pored svadbarskog kupusa, posetioce “Kupusijade” očekuju i nastupi kulturno-umetničkih društava, folk pevača, izložbe starih zanata.

Organizatori “Kupusijade” koja se ove godine održava 13. put su Turistička organizacija Čačka, Organizacioni odbor i Mesna zajednica Mrčajevci, a pokrovitelj je Grad Čačak.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike