Na skoro svim rajsferšlusima stoje ova tri slova: evo šta ona označavaju

Sigurno ste primetili da na skoro svim rajsferšlusima na torbama ili odeći stoje tri velika slova YKK. Ove inicijale viđamo na stvarima različitih brendova i kvaliteta, a evo šta označavaju.

YKK je skraćenica za „Yoshida Kogyo Kabushikikaisha“, japansku kompaniju koja je najveći proizvođač rajsfešlusa na svetu, i godišnje proizvede oko 7 miliona rajfešlusa, odnosno oko polovine svetske proizvodnje.

Ova kompanija je sa proizvodnjom rajsfešlusa počela davne 1934. godine i od tada do danas se svaki deo proizvodnje obavlja pod istim krovom, u okviru ove fabrike. Činjenica da obraćaju pažnju na detalje, boje, a najviše kvalitet, doprinosi tome da su joj mnogi vrhunski brendovi verni decenijama. Jer proizvođači odeće znaju da mušterije koje kupuju pantalone od 200 dolara, žele da one imaju kvalitetan rajsfešlus, kao i da će upravo proizvođača kriviti ako se on bude pokvario.

1 komentar
  1. Anonimni

    7 miliona rajsfersluša godišnje je malo samo za Srbiju. Test o piramidama, ovo… čita li neko tekst pre nego što ga objavite?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike