najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nagrada Mirjani Karanović na Pulskom festivalu

Film “Dobra žena” beogradske glumice i rediteljke Mirjane Karanović dobio je nagradu Zlatna arena za najbolji film u konkurenciji hrvatskog programa  –  manjinske hrvatske koprodukcije, na 63. Pulskom filmskom festivalu, saopštila je danas agencija Hina.

HINA je navela i da je Velika Zlatna arena za najbolji film pripala filmu “S one strane” reditelja Zrinka Ogreste, produkcijske kuće “Interfilm”, producenta Ivana Maloče, dok je publika dodelila nagradu Zlatna vrata Pule, filmu “Lazar” reditelja Svetozara Ristovskog.

Filmu “S one strane” pripalo je još šest Zlatnih Arena i to: za režiju Zrinku Ogresti, za scenario Mati Matišiću i Zrinku Ogresti, za najbolju glavnu žensku ulogu Kseniji Marinković, za najbolju glavnu mušku ulogu Lazaru Ristovskom, za montažu Tomislavu Pavlicu i za oblikovanje zvuka Martinu Semenčiću Ivanu Zeliću.

Filmu “Sve najbolje” rediteljke Snježane Tribuson pripale su tri Zlatne Arene, i to: Željki Burić za scenografiju, Ivani Zozoli Vargović za kostimografiju, te Saši Budimiru, Ratimiru Rakuljiću i Ladu Skorinu za vizualne efekte.

Filmu “Narodni heroj Ljiljan Vidić” reditelja Ivana Gorana Viteza pripale su dve Zlatne Arene i to: za masku Slavici Šnur i za kameru Tamari Cesarec.

Zlatna arena za muziku pripala je Rundek Kargo Triu za film “Generacija 68” reditelja Nenada Puhovskog.

Zlatne arene nagradjenima će biti dodeljene večeras u pulskoj Areni.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike