Najdosadniji dan u istoriji bio je…

Naučnici su uspeli da naprave računarski softver uz pomoću kojeg su analizirali preko 300 miliona istorijskih činjenica i tako su došli do otkrića koji dan je bio „najdosadniji dan“ u istoriji čovečanstva!

Dan kada se u svetu nije dešavala baš ništa bio je 11. april 1954. godine zbog čega je ovaj datum proglašen za najdosadniji do sada.

Vilijam Tunstal-Pedo, kreirao je program „True Knowledge“ koji pretražuje sve događaje u 20. Veku. Pretraživao je milione događaja od sukoba i ratova, preko rođenja ili smrti poznatih ličnosti, do osnivanja značajnih preduzeća ili objavljivanja publikacija.

„Naravno, taj dan je neko rođen, a neko umro, zabeležena je krađa i jedan udes, ali ništa značajno. Niko poznat nije umro, nije bilo posebnih događaja, a jedina osoba koja se rodila i za koju bi se moglo reći da je značajnija jeste turski akademik Abdulah Atalar“, kaže Pedo.

Zato je 12. Aprila te 1954. godine vest dana u „Daily Mailu“ bila da je lopov kroz prozor ukrao šoljicu vrednu 50 funti, a da je kraljica na zabavi nosila predivnu haljinu.

 

 

Izvor: DailyMail

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike