U trendu

Najneobičniji Nacionalni dani koji se slave u svetu

Kašnjenje

Ako ste osobe koje uvek kasne, ova vest će vas obradovati. 5. septembra ne morate smišljati nikakve izgovore za to što nikad ne stižete na vreme, jer se taj dan obeležava kao Nacionalni dan kašnjenja.

Psi

Za sve ljubitelje pasa postoji dan kada smete da dovedete svog ljubimca na radno mesto, a ovaj se dan obeležava od davne 1997. godine. Cilj je probuditi svest o udomljavanju napuštenih pasa. Radi se o 24. junu.

Golotinja

Ovaj dan slavi predivno ljudsko telo, bez ijedne krpice na sebi. Nacionalni golišavi dan obeležava se 14. jula, a slavi se od davne 1976. godine.

Plišani medvedići

Svako od nas ima jednog, uz kojeg je proveo detinjstvo, a meda se možda i dan danas nalazi negde u stanu, pa samim tim verujemo kako je ovaj dan potpuno opravdan, a slavi se 9. septembra.

Stare stvari

Neki zvaničnici odlučili su da će 2. mart biti dan nostalgije, poseta prodavnicama antikvitetima ili uopšteno, uživanja u starim stvarima, koje imamo kod kuće ili na tavanu.

Panika

Samo nedelju dana kasnije, 9. marta, obeležava se Nacionalni dan panike. Dan panike je posvećen svim onim mukama, problemima, kratkim rokovima i stresu kojem ste, inače, svakodnevno izloženi, ali ćutite i trpite u sebi.

Život

Tvorci ovog Nacionalnog dana, u kom ljudi procenjuju kvalitet svog života, žele da podstaknu ljude da obrate pažnju na način svog života, i da utvrde da li ispunjavaju svoje ciljeve. Ponekad se treba zamisliti da li su ljudima potrebne neke promene, koje će ih učiniti srećnijima. Ovaj dan službeno se obeležava 19. oktobra.

Dijeta

Nacionalni ne-dijeta dan obeležava se 6. maja svake godine i to od davne 1992. godine. Pokrenula ga je Meri Evans Jang, koja je bolovala od anoreksije, a njime je htela da pomogne ljudima da se usredsrede na pozitivne aspekte svog tela, bez da ga menjaju.

Veverice

Veverice spadaju u kategoriju najslađih životinja na svetu, pa ne čudi što imaju sopstveni dan, koji se obeležava 21. januara. Dan se prvi put obeležio 2001. godine, zbog smanjivanja zaliha njihove hrane, pa ovaj dan podiže svest među ljudima, koji mogu itekako da pomognu.

Jaja

U senci Dana nezavisnosti, ovaj dan se takođe obeležava 4. jula. Svi oni koji ne žive u SAD-u, ovaj dan mogu da obeleže drugačijom proslavom, a bitno je samo da imate jaja i  da od njih pripremite neko ukusno jelo, prenose mediji.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike