U trendu

Najopasniji ljubavni saveti koje dobijamo iz filmova

Od toga da se za ljubav treba boriti i nikad ne odustati, onoga da mišljenje porodice i prijatelja nije važno ako se volimo… otkrijte najčešće ljubavne mitove iz filmova:

Strast je najvažnija
Ako prema nekome osećate intenzivnu strast, to znači da vam je on ili ona suđena – Ovo je česta lekcija ljubavnih filmova. U stvarnosti, taj mit može biti vrlo opasan jer nam seksualno privlačan može biti i manijak, serijski ubica, nasilnik, alkoholičar … neko ko nam po brojnim stvarima ne odgovara, ali može predstavljati izazov za ego ideja da ga možemo menjati i slično. Hemija i strast jesusu potrebni u ljubavnoj vezi, ali podjednako kao i slični pogledi na život.

Uvek tražite nešto bolje
U životu postoji neograničen broj izbora i prilika, pa čak i ako ste sa partnerom s kojim vam je dobro, to treba da okončate ako vam se na putu nađe neko za koga mislite da bi vam mogao bolje odgovarati – je još jedan opasan mit. Po toj logici, život bi se sastojao od neprestanog traženja uzbuđenja i novih početaka, ali upravo nas lažni sjaj može privući da se upustimo u nešto novo i uzbudljvo, a odbacimo ono “staro dobro”, a koje možda nećemo više naći.

Nikada ne slušajte porodicu i prijatelje
Vas dvoje i vaša ljubav protiv cijelog sveta – čest je zaplet u filmovima koji prikazuju fatalne ljubavne priče. U stvarnom životu treba da se zapitate koje to osobine partnera ili partnerke ne uviđate, a oni koji vam žele dobro u životu vas na njih upozoravaju. Naravno, porodica i prijatelji ne treba da vam biraju partnera, ali minimum je da svi budu uljudni jedni prema drugima kao temelj normalnih odnosa.

Od ljubavi se ne sme odustati
U ljubavnim vezama svađe mogu postati poprilično naporne, ali ako se zaista volite, ne bi trebali da odustanete – poruka je filmova koji govore o “teškim ljubavima”. U stvarnom životu, najčešće je reč o konfliktnim odnosima u kojima ljudi ne funkcionišu na istoj talasnoj dužini, a zajedno proživljavaju više ružnih nego dobrih trenutaka – što se ne može završiti “happy endom”.

Za ljubav se mora žrtvovati
Odricanje od svojih snova, prijatelja, navika ili života će samo ojačati vašu ljubav i pokazati koliko vam je zaista stalo – jedna je od najopasnijih lekcija koju kao izgovor koriste mnogi koji se nalaze u lošim odnosima. To se može primeniti čak i na zlostavljačke veze, u kojima ljubav prestaje da bude nešto lepo, već donosi pritisak, nemir i stalnu tugu, a jedini razlog za ostanak u odnosu je neracionalna nada da će biti bolje.

Izvor: 24sata.hr

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike