Najskromniji čovek na svetu pokloniće milion dolara sirotinji!

Najskromniji i najplemenitiji čovek na svetu o kome smo vam već pisali, predsednik Urugvaja, Hose Alberto “Pepe” Muhika Cordano, ne prestaje da iznenađuje svojim dobrim delima: Milion dolara, koliko mu jedan šeik nudi za njegov automobil – staru „bubu“, Hose Muhika pokloniće sirotinji!

Prema pisanju lokalnog nedeljnika Buskeda, ponuda je izneta na samitu G77 + Kina koji je održan početkom godine u Santa Kruzu, u Boliviji.

Milion dolara za folciku – to je suma koju je jedan arapski šeik spreman da uruči urugvajskom predsedniku Hoseu Muhiki u zamenu za njegov plavi automobil „bubu“ iz 1987. godine.

Prema pisanju lokalnog nedeljnika Buskeda, ponuda je izneta na samitu G77 + Kina koji je održan početkom godine u Santa Kruzu, u Boliviji. Ovo nije prvi put da neko pokazuje interesovanje za automobil „najskromnijeg predsednika na svetu“.

„Dali su mi ponudu. Bio sam pomalo iznenađen. U početku nisam tome pridavao neku naročitu pažnju, ali je kasnije došla još jedna ponuda, te sam počeo da o tome ozbiljnije razmišljam“, rekao je Muhika (79), dodajući da će, ukoliko dođe do prodaje, sav novac biti iskorišćen u okviru vladinog programa „Plan huntos“ za izgradnju stanova za siromašne.


Bivši levičar i gerilac, Muhika je poznat po svom skromnom načinu života. Od svoje plate, koja iznosi 12.500 dolara, sa sebe zadržava 1.250 dolara, dok ostatak daje u dobrotvorne svrhe, što mu je donelo nadimak „najsiromašniji predsednik na svetu“.

List Buskeda navodi da mu je tokom susreta sa diplomatskim predstavnicima u Montevideu, prošlog septembra, meksički ambasador Felipe Enrikes za „bubu“ ponudio 10 terenskih vozila.

Enrikes je izjavio nedeljniku da je to učinio kao „veliki poštovalac predsednika Muhike, njegovog dela, ljudskih vrlina i istinske solidarnosti sa siromašnima“.

Izvor: Tanjug/Krstarica

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike