najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Najtraženiji pojmovi na internetu u 2014. godini

Krstarica (www.krstarica.com), jedini srpski internet pretraživač, tradicionalno saopštava najtraženije pojmove na internetu. Ovi pojmovi ukazuju na to šta zaokuplja pažnju u Srbiji:

– Fejsbuk je i dalje na prvom mestu. Ima se utisak da se ljudi sve ređe viđaju licem u lice, da je sličica na kompjuteru jedini međuljudski kontakt. Prvo mesto Fejsbuka udaljava nas jedne od drugih. To brine.

– Gugl, koji sledi, potvrđuje da smo svi više na kompjuteru nego u bibliotekama, da sve ređe istražujemo na stare načine i da je Gugl postao parametar saznanja i postojanja.

– Svi smo okrenuti ka vestima – kao da vesti upravljaju nama, tako da se sajtovi novina mnogo više posećuju nego prošle godine. Najčešće se čitaju “Kurir, “Informer”, “Blic”, “Politika”, “Večernje novosti”, a posetioci Krstarice i dalje imaju najviše poverenja u RTS.

– Seks je sve potisnutiji na listi pojmova. Kao da se pretvorio u nešto što je više priča, a manje delo.

– Večito je interesovanje za horoskop i sanovnik – kao da se sve više odvajamo od stvarnog života i želimo da verujemo u lepe priče.

– YouTube je deo svakodnevne aktivnosti – jedni drugima preporučujemo kratke sadržaje koje treba pogledati. Za duže sadržaje više niko nema vremena, a telefoni postaju prave male filmske sale.

Spisak najtraženijih pojmova na internetu u 2014. godini:

 1. facebook
 2. google
 3. vesti
 4. vremenska prognoza
 5. kurir
 6. youtube
 7. informer
 8. posao u inostranstvu
 9. blic
 10. horoskop
 11. kuvar
 12. seks
 13. politika
 14. igrice
 15. pricaonica
 16. rts
 17. sanovnik
 18. loto
 19. vecernje novosti
 20. nbs

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike