Najtraženiji pojmovi na internetu u 2014. godini

Krstarica (www.krstarica.com), jedini srpski internet pretraživač, tradicionalno saopštava najtraženije pojmove na internetu. Ovi pojmovi ukazuju na to šta zaokuplja pažnju u Srbiji:

– Fejsbuk je i dalje na prvom mestu. Ima se utisak da se ljudi sve ređe viđaju licem u lice, da je sličica na kompjuteru jedini međuljudski kontakt. Prvo mesto Fejsbuka udaljava nas jedne od drugih. To brine.

– Gugl, koji sledi, potvrđuje da smo svi više na kompjuteru nego u bibliotekama, da sve ređe istražujemo na stare načine i da je Gugl postao parametar saznanja i postojanja.

– Svi smo okrenuti ka vestima – kao da vesti upravljaju nama, tako da se sajtovi novina mnogo više posećuju nego prošle godine. Najčešće se čitaju „Kurir, „Informer“, „Blic“, „Politika“, „Večernje novosti“, a posetioci Krstarice i dalje imaju najviše poverenja u RTS.

– Seks je sve potisnutiji na listi pojmova. Kao da se pretvorio u nešto što je više priča, a manje delo.

– Večito je interesovanje za horoskop i sanovnik – kao da se sve više odvajamo od stvarnog života i želimo da verujemo u lepe priče.

– YouTube je deo svakodnevne aktivnosti – jedni drugima preporučujemo kratke sadržaje koje treba pogledati. Za duže sadržaje više niko nema vremena, a telefoni postaju prave male filmske sale.

Spisak najtraženijih pojmova na internetu u 2014. godini:

 1. facebook
 2. google
 3. vesti
 4. vremenska prognoza
 5. kurir
 6. youtube
 7. informer
 8. posao u inostranstvu
 9. blic
 10. horoskop
 11. kuvar
 12. seks
 13. politika
 14. igrice
 15. pricaonica
 16. rts
 17. sanovnik
 18. loto
 19. vecernje novosti
 20. nbs

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike