najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nakon 25 godina, kultna pevačica grupe „Magazin“ ponovo u Novom Sadu (Video)

Ljiljana Nikolovska pevala je u grupi Magazin u vreme njene najveće popularnosti od 1983. do 1989. godine. Bend je debitovao 1980. na Splitskom festivalu, a kada im se plavokosa pevačica pridružila tri godine kasnije, snimili su veliki hit Kokolo.

Ljiljana je pre početka rata napustila Hrvatsku, a nakon razvoda sa Jadranom Lazićem, 1995. se udala za muzika Pita Mazića. Godinama žive u San Pedru u Kaliforniji, gde u kući imaju studio. Par ima sina Tonija.

Pre dva dana pevačica je nastupila u novosadskom šou Tabloid , a otkrila je da je u Vojvodinu došla nakon 20 godina. Razlog njenog iznenadnog povratka u domovinu i Split je bolest oca, kojeg je u emisiji pozdravila.

Iako se i danas bavi muzikom, kaže da je ’80-ih muzika valjala i tada su muzičari znali da sviraju. Današnji rad Magazina joj se baš i ne sviđa, prenose hrvatski mediji.

– Ja sam valjda starija generacija koja ne sluša te stvari. Ako ima svoju publiku znači da valja na neki način koji ja ne razumem. Danas je sve takav kič. Magazin je još i OK, iskrena je Nikolovska.

Za naslednice u bendu, koje su danas isto bivše, ima samo reči hvale.

– Danijela Martinović i Jelena Rozga su dame, prelepe obe. Svaka je napravila ogromnu karijeru. Svaka im čast, rekla je simpatična Splićanka.

Kaže da ima nove pesme, ali još nije odlučila hoće li uopšte da ih izda.

‘Nije mi jasno zašto. Kad shvatim zašto, onda ću ih izdati. Ovo je neko drugo vreme, drugi trendovi, drugi pevači… Ja sam pomalo staromodna, zaključila je Ljiljana.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike