Napravljena najveća pljeskavica na svetu

Roštilj majstor Ivan Djorđević sa svojim pomoćnicima iz mesare MP 016 u Leskovcu nadmašio je sinoć svoj prošlogodišnji rekord i napravio najveću pljeskavicu na svetu, tešku 59 kilograma.

Uz zvuke trubača i velikog broja posmatrača, koji su sve vreme aplauzima bodrili leskovačke roštiljdžije, Đorđević je s Milošem Tentićem i Milošem Mudrićem uspeo bez problema da savlada najteži deo i da na velikoj skari okrene pljeskavicu prečnika 168 centimetra i debljine 2,5 centimetara.

I ova džinovska  pljeskavica, od brendiranog “leskovačkog roštilj mesa”, spravljena na 26. Roštiljijadi u Leskovcu, neće, međutim, biti ubeležena u Ginisovu knjigu rekorda.

“Sve ovo jeste neka vrsta zabave i promocije našeg zanata, ali to ne znači da Ginis treba da nas bojkotuje. Mislim da je Leskovac zaslužio da uđe u tu čuvenu knjigu po onome po čemu je najpoznatiji, a to je roštilj kakvog nigde na svetu nema”, kazao je  majstor Ivan Đorđević.

On je prošle godine takođe pobedio na Roštiljijadi, kada je napravio pljeskavicu tešku 56 kilograma, ali ni ona nije upisana i Ginisovu knjigu rekorda.

Sutra će se održati takođe tradicionalno takmičenje spravljanja najveće pljeskavice iz ruke.

Leskovačka  Roštiljijada otvorena je 31. avgusta i trajaće do 6. septembra.

(Beta)

Ostavite komentar