najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Narko bos u Paragvaju uživao u luksuznoj ćeliji (VIDEO)

Policija u Paragvaju upala je u zatvorsku ćeliju jednog narko bosa i zatekla luksuzne prostorije, posle čega je pokrenuta istraga o tome koji mu je zvaničnik to omogućio.

U trosobnoj ćeliji otkriveni su konferencijski prostor, televizor s ravnim ekranom, biblioteka i kuhinja, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Unutrašnjost ćelije koju je koristio brazilski narko bos Žarvis Ćimenes Pavao, sada je uništena, preneli su javili su paragvajski mediji.

Policija je saznala da je Pavao planirao da eksplozivom napravi rupu u zidu i pobegne iz zatvora.

BBC navodi da je Brazilac trebalo da izdržava zatvorsku kaznu do sledeće godine, a da bi posle toga verovatno bio izručen u Brazil.

On je sada prebačen u poseban objekat, daleko od njegove luksuzne ćelije u Takumbu, u blizini glavnog grada Paragvaja, Asunsiona.

Zatvorenici u Takumbu rekli su agenciji Frans pres da ko god je hteo da boravi u luksuznoj ćeliji morao je da plati Pavau naknadu od 5.000 dolara, kao i nedeljnu kiriju od 600 dolara.

„On je bio najvoljeniji čovek u tom zatvoru“, rekao je zatvorenik Antonio Gonzales agenciji AFP.

Ćelija je takodje imala klima uredjaj, udoban namešta, sopstveno kupatilo i DVD kolekciju.

Medju izdanjima u DVD kolekciji bila je TV serija o životu najvećeg kolumbijskog krijumčara droge Pabla Eskobara.

Eskobaru, koji je ubijen 1993. godine, u dogovoru s kolumbijskim vlastima bilo je dopušteno da dizajnira svoj zatvor, podseća BBC.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike