najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Naslovnica Verajetija zbog “belih” Oskara: “Sram nas bilo”

Pridruživši se kritikama ovogodišnjih nominacija za nagradu Oskar, među kojima nema nijednog obojenog glumca, magazin “Verajeti” se pojavio juče na kioscima s belom naslovnicom na kojoj piše: “Sram nas bilo!”.

“Godine 2015, borba za građanska prava u Americi bila je usmerena na policijsko nasilje, metke koji su pogađali nenaoružane crnce”, piše list.

“Ove godine, bitka nacije za identitet i inkluziju usmerila je fokus na Holivud”, ističe list, podsećajući da je polemika izbila početkom godine sa objavljivanjem imena 20 nominovanih za Oskara u glumačkim kategorijama, od kojih su svi beli umetnici.

“Protest zbog ”belih” Oskara izazvao je krizu u Američkoj filmskoj akademiji, i svi u filmskoj industriji govore samo o tome”, konstatuje časopis.

“Za to nisu krivi samo famozni Oskari, već i svim mi skupa. Hijerarhija holivudskih studija je i dalje eksluzivni klub belih muškaraca i žena. Velike agencije za talente nemaju saradnike iz manjinskih zajednica, a mediji koji ih pokrivaju, uključujući i Verajeti, zapošljavaju svega šačicu obojenih ljudi”, zaključuje prestižni magazin koji važi za “holivudsku bibliju”.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike