najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

NBC otkazuje saradnju Donaldu Trampu

Američka televizijska mreža En-Bi-Si (NBC) objavila je danas da je završila poslovnu saradnju sa biznismenom Donaldom Trampom, koji je najavio da će kandidovati za nominaciju Republikanske stranke za predsedničkog kandidata, zbog njegovih komentara o meksičkim imigrantima.

Mreža NBC je saopštila da neće više emitovati godišnje izbore za Mis Amerike i Mis univerzuma, koji su bili zajednički poduhvat ove kompanije i Donalda Trampa.

“U NBC-ju, poštovanje i dostojanstvo svih ljudi su kamen temeljac svih vrednosti”, navedeno je u saopštenju.

Tramp je odgovorio da je NBC “slab” i da treba da se pripremi za suočavanje na sudu.

Meksička medijska kompanija Televisa saopštila je sinoć da neće više emitovati izbor za Mis univerzum, kao i da neće poslovati sa Donaldom Trampom na bilo kom drugom projektu.

U saopštenju Televise je navedeno da je Trampova izjava uvredila celu meksičku populaciju i da  kompanija “snažno odbacuje sve oblike diskriminacije, rasizma i ksenofobije”.

Tramp je rekao da je očekivao prekid poslovne saradnje i da se ne izvinjava zbog svojih izjava zbog toga što su “bile tačne”.

“NBC je slab i kao i svi ostali trudi se da bude politički korektan. Zato se naša zemlja nalazi u ozbiljnom problemu”, naveo je Tramp u saopštenju svoje kompanije u Njujorku.

Tramp je izjavio da “meksički imigranti donose drogu, donose kriminal, da su silovatelji”, a da pretpostavlja da su “poneki dobri ljudi”, dodajući da želi da se izgradi zid duž južne granice SAD.

Tramp je kasnije rekao da su njegove primedbe bile upućene američkim političarima,  a ne meksičkoj vladi ili narodu.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike