U trendu

Nešto novo

Planirate godišnji odmor, ali su vam dosadile već svima poznate destinacije. Spremni ste za nešto novo i nesvakidašnje. Evo četiri takva odredišta.
Neklasično putovanje koje dosada nije postojalo u ponudi naših turističkih agencija potpuno će vam promeniti pogled na svet. Reč je o Tajlandu i Kambodži. Prilikom posete Tajlandu nećete spavati u skupim hotelima, u kojima se ne mogu osetiti prave čari zemlje smeha i trivijalni budistički pogled na svet. Trideset dana totalne konfuzije i astralne projekcije učiniće vam život mnogo bogatijim. Posle boravka u Bangkoku, planirana je poseta Kambodži. Tom prilikom posetićete jedan od najznačajnijih budističkih i hindu hramova kraljevskog grada Angkor, koji je jedno od najznačajnijih arheoloških nalazišta u jugoistočnoj Aziji. Hram je potpuno stopljen s prirodom i stičete utisak da ga je progutalo tropsko drveće. Nakon Angora, pravac na jug Tajlanda, na ostrvo Koh-Phan-Gan, gde je moguće kampovati na pustim ostrvima i u čarobnom parku u blizini. Osećaćete se kao Leonardo di Kaprio u filmu „Plaža“, kada je ugledao savršenstvo prirode.
Šuška se da su pravi letnji hit Karipskih ostrva upravo ostrva Turks i Kaikos. U poslednjih nekoliko godina na ovim ostrvima s fenomenalnim plažama otvoreno je mnoštvo ekskluzivnih hotela kao što su „Amanayara“ i „The Palms“. Na popularnosti nisu izgubili ni stari i dobro očuvani hoteli kao što je „Grace Bay Club“ ili omiljeni hotel zvezda – „Parrot Cay“. S obzirom na to da su tu i drugi top hoteli, poput hotela „Ritz-Carlton“ i „Mandarin Oriental“, ovde se može ostati do mile volje, to jest, dokle god imate novca.
S reputacijom zemlje u kojoj caruju trgovina oružjem i drogom, Kolumbija dosad nije bila na vrhu turističkih agendi. Međutim, osećaju se promene. U poslednje dve godine turistička posećenost ove zemlje porasla je za 50 procenata. Šta Kolumbija nudi? Za početak, hiljade kilometara karipskih plaža. Biser ponude je Kartagina, grad koji je zbog istorijskog značaja i sjajne kolonijalne arhitekture zaštitio Unesko. Ovo je obavezno mesto za ljubitelje ronjenja.
Iako se ne može nazvati otkrićem, Majorka ostaje jedna od najatraktivnijih destinacija i za ovo leto. Za to postoje najmanje dva razloga. Prvi je taj što je broj ekskluzivnih butika sve veći, a drugi to što raste i broj zvezda koje tu provode svoje letnje odmore. Ukoliko možete, bukirajte svoj aranžman u rano ili kasno leto i pokušajte da nađete neki hotel s malo više karaktera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar