Neustrašiva „Lara Kroft“: Zaplivala među 6 miliona kostura (video)

Alison Til (30) postala je prva osoba na svetu koja je surfovala najvećom svetskom grobnicom – zabranjenim pariškim katakombama u kojima se nalazi oko šest miliona kostura.

Foto: Instagram/AlisonTeal

Foto: Instagram/AlisonTeal

Alison se sa svojim timom u parišku avanturu upustila u noći 13. oktobra, a osim što je bio jeziv, poduhvat se pokazao i opasnim nakon što su se uski prolazi grobnice gotovo do vrha ispunili vodom.

„Kao maloj otac mi je za Noć veštica uvek pričao priče o katakombama. To mi nije dalo mira, sve dok se napokon nisam spustila dole. Krenuli smo tajnim prolazom i zadržali se satima, sve je započelo jako bondovski“, rekla je Til, koju je otac fotograf često u detinjstvu vodio na svoje ekspedicije.

„Tuneli su se sve više i više smanjivali sve dok nismo morali da puzimo na sve četiri da se probijemo. Bilo je jako zagušljivo, nedostajalo je vazduha i nije se moglo videti daleko ispred“, prepričava Alison, priznajući da je u jednom trenutku mislila da nikada neće izaći živa iz grobnice.

„Snimili smo fotografije koje smo planirali, ali tada je nivo vode počeo da raste. Nismo mogli da se vratimo istim putem već na drugu stranu, a do tada se voda podigla gotovo do samog stropa komore. Bilo je užasavajuće. Prestali smo da snimamo i samo smo se borili da ostanemo živi. Kad smo napokon izašli, svi smo drhtali“, priznala je ona.

U videu koji je objavila nakon ekspedicije upozorila je sve ostale da se nikako ne upuštaju u ovakvu avanturu, za koju se i sama mesecima pripremala. To joj ipak nije prvi put da se upustila u nešto slično. Zahvaljujući svome ocu, velikom ljubitelju prirode i fotografije, Alison je do sada već proputovala 40 zemalja širom sveta i posetila neke od najfascinantnijih svetskih lokacija.

Kao najveću avanturu svog života ističe otkriće prastare grobnice u Peruu, gde je sa timom profesionalnih surfera nedaleko okeana otkrila mumiju okruženu zlatom, dragim kamenjem i drugim posmrtnim ostacima.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Oznake