U trendu

Neverovatno: Evo šta je sve Putin radio na odmoru u Sibiru

Ruski predsednik Vladimir Putin je ove nedelje bio na dvodnevnom odmoru u južnom Sibiru, tokom kojeg je kampovao u gustoj sibirskoj šumi, pešačio i pecao na planinskim jezerima, a proveo je i dva sata u podvodnom lovu na štuku, rekao je danas novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Putin je, prema njegovim rečima, od 1. do 3. avgusta, na putu ka Blagoveščensku, napravio dvodnevnu pauzu u Tivi na jugu Sibira, a društvo su mu tokom kratkog odmora pravili ministar odbrane Sergej Šojgu, predsednik Republike Kakasije Viktor Zimin i gradonačelnik Tive Šolban Kara-ul, prenosi Tas s.

„Ovo nije prvi put da je Putin posetio ovaj deo zemlje radi odmora i rekreacije, ali mu je uvek cilj da poseti neko novo mesto, baš kao sada“, rekao je Peskov.

On je napomenuo da u je klima u tom kraju oštra i da temperatura vode u jezerima retko kad pređe 17 Celzijusovih stepeni, ali je istakao da „to nije sprečilo predsednika da pliva“.

Dok je ronio tokom podvodnog ribolova, Putin je snimio neobične prizore „GoPro“ kamerom koju je imao instaliranu na maski, a ti snimci će, zajedno sa drugim video-snimcima i fotografijama, uključujući i one napravljene iz kvadrokoptera, uskoro biti objavljene, dodao je predsednikov portparol.

„Lovio je štuku tokom dva sata, i na kraju ju je ulovio. Bilo je to kratko, ali zanimljivo putovanje“, zaključio je Peskov.

U ponedeljak 7. avgusta snimci i fotografije sa Putinovog odmora biće objavljeni najpre na TV kanalima, a nešto kasnije i na sajtu Kremlja, navodi ruska agencija.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Nataša Gajić

    štuka je ubistvena

  2. djubrivoje

    pandurčić picopevac

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike