najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Noćni vukovi Balkana se družili u Ohridu

Više od 200 motociklista okupilo se na balkanskom skupu nacionalnih odeljenja bajkerskog kluba “Noćni vukovi”, koji je za vikend održan u Ohridu.

Kako su danas preneli makedonski mediji, na skupu su bili  “noćni vukovi” iz Makedonije, Srbije, Bugarske, Rumunije, Crne Gore i Republike Srpske.

Na susretu, koji periodično organizuju “nočni vukovi” van sezone, odnosno kada nema uslova za bezbednu vožnju, razovara se o pitanjima i temama koje su interesantne za klubove, kao j o planiranim aktivnostima u tekućoj godini. 

“Razgovarali smo o temama kao što je disciplina u kubu, kodeksu motordžija, edukaciji mladjih članova o principima aktivnost, koji su osnovni uslovi za članstvo”, rekao je Lenjin Jovanovski, predsednik Odelenja “Noćnih vukova” za Makedoniju i predsednik Regionalnog saveza.

Dodao je da je je održan i praktični deo o opasnim situacijama kod vožnji u naseljenom mestu, kao i o vožnji u grupama.

Govoreći o patriotskim aspektima tog kluba motociklista, on je istakao da je potvrdjen jasan stav i njihovog udruženja o medjusobnoj podršci aktivnostima nacionalnih odeljenja.

“Pored toga što smo motociklisti, mi smo i patriote i naš osnovni cilj kroz aktivnosti je objedinavanje pravoslavlja”, rekao je Jovanovski.

Predsednik Odelenja “Noćnih vukova” u Srbiji Saša Savić je istakao da jedna od stvari za koje se zalažu i demistifikacija i razbijanje stereotipa da su “noćni vukovi” povezani sa kriminalom i nasiljem i da se bave reketom i nedozvoljnom trgovinom drogom.

“Ideologija noćnih vukova je da se razbije upravo taj stereoptip, da su motoraši ružni, zlobni i gnusni. Naše zalaganje je da se ostavi pečat da smo časni, iskreni ljudi, koji poštuju tudje tradicije i veru, ali i da poštujemo svoju”, rekao je Savić.

Kako je istakao Savić, “noćni vukovi” poštuju sve narode i teritorije  gde gostuju, a ljubav prema motorima je njihova strast, njihov način i stil života.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike