najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nova Mis Amerike za bolje međurasne odnose

Mis Oklahome Olivija Džordan izabrana je za Mis Amerike 2015, pošto se u intervjuu istakla zalaganjem za bolje međurasne odnose u zemlji.

U završnom delu takmičenja u nedelju uveče u Baton Ružu, kada su sve devojke imale minut da odgovore na dva pitanja, nova Mis Amerike je izjavila da SAD moraju da unaprede odnose između pripadnika različitih rasa.

„Nismo rešili to pitanje. Stvarno moramo da radimo na tome da budemo društvo prihvatanja“, odgovorila je 26-godišnja Olivija Džordan na pitanje koji je sledeći problem sa kojim SAD moraju da se suoče.

Na pitanje koja žena bi trebalo da bude na novoj novčanici od 10 dolara, koja bi trebalo da se pojavi u opticaju do 2020, Džordanova je predložila Harijet Tabman, robinju koja je pomogla u oslobađanju drugih robova.

Na ovogodišnji izbor za Mis Amerike senku su bacile kontroverzne izjave biznismena Donalda Trampa, jednog od vlasnika takmičenja.

Zbog njegovih komentara o meksičkim migrantima televizijska mreža Univision je odustala od emitovanja izbora za Mis Amerike, a iz takmičenja su se povukle i mnoge slavne ličnosti koje su trebalo da budu sudije ili da nastupe tokom svečanosti.

Olivija Džordan je u intervjuu za AP tim povodom rekla da organizacija takmičenja „nije jedna osoba“ i da se zalaže za različitost.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike