Novi član, novi budžet: Kraljevska porodica sada troši mnogo više na odeću

Gotovo svako pojavljivanje najistaknutijih lica britanske kraljevske porodice zahteva i novu odevnu kombinaciju. Iako je Kejt Midlton poznata po tome da voli da reciklira i iznova nosi omiljene komade odeće, Britanci su ostali šokirani najnovijim istraživanjem da je, otkako su se Megan Markl i princ Hari verili, račun za kupovinu odeće i modnih dodataka porastao sa 3,5 miliona evra na čak 5,5 miliona evra.

Kada ste član kraljevske porodice to sa sobom nosi niz pravila kojih morate da se pridržavate, ali i mnogobrojnih obaveza koje morate da ispunjavate. Svakodnevna dešavanja, na kojima jednostavno morate da se pojavite, iziskuju da imate garderober prepun odeće, obuće i modnih dodataka.

Međutim, to ne znači da ćete, kao član kraljevske porodice, istu i da platite, posebno ako se radi o službenim događajima. I dok su dosad budžet delili princ Čarls, princ Vilijam i Kejt Midleon, kao i princ Hari, otkako se Hari verio, a potom i oženio Megan Markl, povećali su se, i to poprilično, troškovi za nabavku nove garderobe.

Tako je u prošloj godini na sve događaje za odeću potrošeno više od 5,5 miliona evra, dok je u godini pre utrošeno 3,5 miliona evra. To je porast od čak 2 miliona evra otkako je na scenu stupila Megan Markl.

Ipak, nije baš sve tu njena krivica. Naime, budžet kraljevske porodice na odeću Megan Markl počeo je da se troši tek pošto što se ona udala za Harija, a do tada je ona sama potrošila skoro 20 hiljada evra kako bi izgledala dostojna kraljevske porodice na službenim događajima.

Zapravo, računica je sasvim jasna i dobro se zna zašto je toliko porastao budžet za odeću – jer su princ Vilijam, princ Hari i Kejt Midlton počeli da dobijaju sve više pozivnica za događaje otkako je tokom poslednje godine kraljica Elizabeta II smanjila svoja pojavljivanja.

Kako otkriva Telegraf, računi idu na ime princa Čarlsa, koji troškove pokriva prihodima koje dobija kao vojvoda od Kornvola, dok putovanja plaća sama kraljica, a novac za to dolazi od poreznih obveznika.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike