U trendu

Novi najbolji prijatelji

Dijamanti nisu više najbolji prijatelji žena, utvrdilo je jedno američko istraživanje. Pokazalo se da bi bar tri od četiri žene radije izabrale nov plazma televizor nego dijamantsku ogrlicu.

Istraživanje, koje je za televizijsku kuću „Oksidžen netvork“ uradila agencija TRU, pokazalo je da je razlika u polovima kad je reč o tehnološkim inovacijama sve manja.

Naime, žene u proseku poseduju 6,6 modernih tehnološki razvijenih uređaja, a muškarci 6,9. Zatim, samo jedna od pet žena ne oseća se prijatno dok koristi nove tehnološke izume, a njih čak 46 procenata same rešavaju probleme na svojim kompjuterima. U ovom savremenom istraživanju navodi se i sledeće: „Među ljudima postoji predrasuda da žene nisu napredne kao muškarci kada je reč o tehnologiji, ali pokazuje se da to uopšte nije tačno.“

U ovoj anketi učestvovalo je skoro 1.500 žena između 15 i 49 godina starosti. Pokazalo se da su im tehnološke stvari draže od bilo kakvog luksuznog nakita. Novi plazma televizor je za 56 procenata žena bolji i od odmora na Floridi. Čak su i cipele izgubile bitku. Naime, 86 procenata žena odgovorilo je da bi radije izabralo digitalnu kameru nego cipele nekog poznatog dizajnera.

Kao što ste i sami videli, izgleda da se ženske navike zaista menjaju tokom vremena. Čak i ako je postojala predrasuda da žene nisu napadne kao muškarci kada je reč o tehnologiji, ova najnovija istraživanja pokazuju da to ipak nije tačno.

A za šta biste se vi najpre odlučili? Za novo tehničko čudo od televizora, odmor na nekoj egzotičnoj plaži, Gučijeve cipelice ili zanosnu dijamantsku ogrlicu? Izbor je ipak težak, bar za prave žene.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike